*** OVERIG   NIEUWS ***


WORDT AAN GEWERKT

Donderdag 1 juli - Een maand van uitersten: juni was soms heel nat én soms heel warm

De maand juni was qua weer een maand van uitersten: van heel nat tot heel warm. "In de afgelopen twee jaar snakte de grond naar regen, maar het water was zo weer verdwenen en de tekorten waren nijpend. Dit jaar is dat compleet anders", zegt RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171566/Een-maand-van-uitersten-juni-was-soms-heel-nat-en-soms-heel-warm

Donderdag 1 juli - Boeren protesteren volgende week woensdag, onder andere op Malieveld

Boerenactiegroepen zijn van plan om volgende week woensdag weer te gaan demonstreren. Zowel op het Malieveld in Den Haag als regionaal worden boerenprotesten gepland. De actiegroepen zijn nog steeds boos over het stikstofbeleid van het kabinet, dat de stikstofuitstoot van de landbouw de komende jaren fors wil verminderen. Ook een plan van stikstofexperts, die het ministerie van Landbouw onder meer adviseren vooral boeren uit te kopen in de buurt van kwetsbare natuurgebieden, krijgt veel kritiek uit de sector.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171558/Boeren-protesteren-volgende-week-woensdag-onder-andere-op-Malieveld

Dinsdag 29 juni - Provincie Drenthe trekt één miljoen euro uit voor het mkb 

De provincie trekt één miljoen euro uit voor midden- en kleinbedrijven in Drenthe die uitbreiden en nieuw personeel aantrekken. Op die manier moet het midden- en kleinbedrijf (mkb) gestimuleerd worden om te investeren en is het de bedoeling dat het economische herstel na de coronacrisis bevorderd wordt. De subsidieregeling gaat open op 14 juli. Hierop kunnen bedrijven in negen Drentse gemeenten aanspraak maken. Het gaat om Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171504/Provincie-Drenthe-trekt-een-miljoen-euro-uit-voor-het-mkb

Dinsdag 29 juni - Beleefpad Loek de Roek in Echten krijgt opknapbeurt

Het Loek de Roekpad naast Visio Huis te Echten gaat op de schop. Nadat de zelfgebouwde speeltoestellen werden afgekeurd, knapt Stichting Kraaienbosch het beleefpad voor 40.000 euro op. Eind juli worden er nieuwe speeltoestellen langs de wandelroute geplaatst. "Dat zijn allemaal gecertificeerde toestellen, we zijn heel blij dat we die kunnen plaatsen", zegt voorzitter Jeanette von der Heide. "Het heeft allemaal lang genoeg geduurd."

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171486/Beleefpad-Loek-de-Roek-in-Echten-krijgt-opknapbeurt

Dinsdag 29 juni - Verdachte (41) van poging tot doodslag en gijzeling van ex komt vrij

De 41-jarige man uit Emmen die verdacht wordt van een wurgpoging op zijn ex-vriendin, mag op voorwaarden naar huis. Hij zou bij de wurgpoging een mes op haar keel hebben gezet. De man wordt poging tot doodslag en vrijheidsberoving verweten. De Emmenaar viel vorig jaar 11 oktober in Coevorden de vrouw aan in de sportschool van zijn broer. Hij belette haar het pand te verlaten. 

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171485/Verdachte-41-van-poging-tot-doodslag-en-gijzeling-van-ex-komt-vrij

Maandag 28 juni - Vanaf 1 juli geen sneltest meer bij GGD Drenthe

Vanaf aanstaande donderdag 1 juli gaat de GGD Drenthe stoppen met de sneltest. Bij de testlocaties van de gezondheidsdienst krijg je dan altijd een PCR-test. De GGD vindt deze maatregel noodzakelijk om de nieuwe coronavarianten sneller op te sporen.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171465/Vanaf-1-juli-geen-sneltest-meer-bij-GGD-Drenthe

Zondag 27 juni - Steekincident in Coevorden

De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de vroege ochtend van zondag 27 juni plaatsvond in de Kerkstraat in Coevorden. Een 24-jarige man uit Heerhugowaard raakte gewond en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. In de omgeving werd een 21-jarige inwoner van Coevorden aangehouden.

https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/27/01-onderzoek-naar-steekincident.html

Zondag 27 juni - 18-jarige aangehouden bij brand Exloo

Bij de brand bij restaurant Toby's Steakhouse in Exloo is een 18-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij de brand. Dat laat de politie weten. Het vuur woedde in een bijgebouw achter de eetgelegenheid. Van dat gebouw is niets meer over. Meerdere brandweerkorpsen wisten te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het restaurant.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171430/18-jarige-aangehouden-bij-brand-Exloo

Zaterdag 26 juni - Uitslaande brand in woning Gieten

Aan de Oelenboom in Gieten is vannacht brand uitgebroken in een woonhuis. Het ging om een uitslaande brand. De brandweer is tot half vijf 's ochtends bezig geweest met blussen, maar de woning kon niet worden behouden.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171403/Uitslaande-brand-in-woning-Gieten

Vrijdag 25 juni - Rabobank sluit vijf Drentse vestigingen

Ga jij voor je bankzaken nog wel eens langs een vestiging van de Rabobank? Let dan even op, want per 1 juli sluiten vijf Drentse vestigingen de deuren. "Dat komt omdat mensen steeds minder naar onze kantoren komen", legt woordvoerder Eric Lagerwey uit. "Mensen raken er steeds meer aan gewend om hun bankzaken online te regelen. Dat zien we nu ook met corona."

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171394/Rabobank-sluit-vijf-Drentse-vestigingen-Mensen-regelen-hun-bankzaken-steeds-meer-online

 

Vrijdag 25 juni - Nog één coronapatiënt in Drents ziekenhuis, intensive cares coronavrij

Er liggen geen coronapatiënten meer op de intensive care-afdelingen van de Drentse ziekenhuizen. In totaal wordt er nog één patiënt met coronaklachten behandeld in een ziekenhuis in onze provincie, blijkt uit cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN).

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171383/Nog-een-coronapatient-in-Drents-ziekenhuis-intensive-cares-coronavrij

Vrijdag 25 juni - Aa en Hunze laat PMD-container met fout afval komende weken staan

De gemeente Aa en Hunze gaat de komende weken alle containers met PMD-afval controleren om te zien of inwoners hun afval wel goed scheiden. Containers met een oranje deksel waarin veel verkeerd vuilnis zit, laat de vuilniswagen staan.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171385/Aa-en-Hunze-laat-PMD-container-met-fout-afval-komende-weken-staan

Vrijdag 25 juni - Schapen bij Peize doodgebeten door wolf

De schapen die vorige maand bij Peize, Fochteloo en andere plaatsen in Friesland werden doodgebeten zijn slachtoffer geworden van een wolf. Dat meldt Bij12, die verantwoordelijk is voor onderzoek en afhandeling van wolvenschade. Uit DNA-onderzoek is vast komen te staan dat het om een wolf ging.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171376/Schapen-bij-Peize-doodgebeten-door-wolf

Donderdag 24 juni - Valentino Rossi benoemd tot ereburger van Assen: ‘Ik ben hier heel blij mee’

Valentino Rossi is benoemd tot ereburger van de stad Assen. De Italiaanse coureur krijgt het ereburgerschap voor zijn prestaties op het TT Circuit in Assen. Rossi is de vierde persoon die ereburger van Assen is geworden. Burgemeester Marco Out heeft hem vanmiddag op het circuit benoemd

https://www.ttdrenthe.nl/tt-nieuws/valentino-rossi-benoemd-tot-ereburger-van-assen-ik-ben-hier-heel-blij-mee/

Donderdag 24 juni - Drentse ziekenhuizen heffen corona-afdelingen op.

Het aantal coronapatiënten in de Drentse ziekenhuizen is zodanig gedaald, dat zowel het Wilhelminaziekenhuis in Assen als Treant Scheperziekenhuis in Emmen de corona-afdelingen hebben opgeheven.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171317/Drentse-ziekenhuizen-heffen-corona-afdelingen-op

Donderdag 24 juni - Drenthe heeft bijna 90 eeuwelingen

Het aantal honderdplussers is in Drenthe de laatste vijf jaar gestegen van 66 naar 87. Dat houdt in dat er in Drenthe 1,8 honderdplussers zijn per 100.000 inwoners. Daarmee staat onze provincie op plek drie van alle provincies in relatieve aantallen.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171306/Drenthe-heeft-bijna-90-eeuwelingen

Woensdag 23 juni - Auto verwoest door brand in Hoogeveen

Aan de Draco in Hoogeveen is vanochtend een auto in vlammen opgegaan. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171260/Auto-verwoest-door-brand-in-Hoogeveen

Woensdag 23 juni - Twee gewonden bij ongeluk in Stuifzand

Bij een botsing op de Oostermaat in Stuifzand zijn twee mensen gewond geraakt, van wie een ernstig. Bij het ongeluk waren een personenauto en een bestelbus betrokken. De bestelbus belandde na de botsing in een weiland.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171258/Twee-gewonden-bij-ongeluk-in-Stuifzand

Dinsdag 22 juni - Laatste Afghanistan-militairen terug op Drentse bodem

Een bijzonder onthaal vandaag bij de Johannes Post kazerne in Havelte. De laatste dertig militairen uit Drenthe keren terug van de missie in Afghanistan die binnenkort officieel ten einde komt. De bus met militairen rijdt onder de poort van de Johannes Postkazerne door. Familie en vrienden staan met smart te wachten tot de deuren opengaan en ze elkaar in de armen kunnen vliegen. En dan is daar het moment, en wordt er een traantje gelaten.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171240/Laatste-Afghanistan-militairen-terug-op-Drentse-bodem

Dinsdag 22 juni - 'Onze paarden worden wél goed verzorgd'

Wie over de N34 tussen afslag Odoorn en Emmen-Noord rijdt, heeft het vast weleens zien hangen. Het knalgele spandoek van Albert en Astrid Arends uit Odoornerveen, waarop een tekst staat die duidelijk moet maken dat hun paarden goed verzorgd worden. De tekst op het spandoek luidt: 'Wij zijn oud. Niet ondervoed of ziek!'

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171236/Spandoek-moet-duidelijkheid-scheppen-Onze-paarden-worden-wel-goed-verzorgd

Dinsdag 22 juni - Drone van bedrijf uit Hoogeveen speurt ondergrondse leidingen en kabels op.

Succesvolle laatste test boven de Hoogeveense Vaart

Het Hoogeveense bedrijf TerraCarta gaat een drone inzetten bij het opsporen en vastleggen van ondergrondse leidingen en kabels. Met deze innovatieve ontwikkeling loopt het bedrijf in zijn vakgebied voorop.

https://www.dvhn.nl/drenthe/Drone-van-bedrijf-uit-Hoogeveen-speurt-ondergrondse-leidingen-en-kabels-op-26898081.html

Dinsdag 22 juni - 'Gebruik bestrijdingsmiddelen rond Natura 2000-gebied voortaan taboe'

Voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen rond beschermde Natura 2000-gebieden is voortaan een vergunning Wet natuurbescherming nodig. Die conclusie trekt Milieudefensie nadat zij in hoger beroep gelijk kreeg omdat de provincie Drenthe niet handhaafde toen telers in Westerveld zonder zo'n vergunning land inrichtten voor lelieteelt.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/171225/Gebruik-bestrijdingsmiddelen-rond-Natura-2000-gebied-voortaan-taboe